donderdag 23 juni 2011

Ukkesteyn-Informatie
Het leek mij leuker de recent geboren nestjes op een aparte weblog voor te stellen en op deze nieuwe pagina de algemene informatie te geven.

De link naar de  weblog beschikbare pupjes en verwachte nesten vindt u

hier

                                                                      

Wat komt er allemaal  kijken als de pupjes gaan verhuizen naar hun nieuwe baas.
Vroeger ging het pupje mee met een entingsbewijs van de dierenarts, de stamboom en goede raad. Tegenwoordig is het een heel ander verhaal geworden. Inmiddels is het al een hele papierwinkel.
Hieronder staat waar U zoal op kunt rekenen aan informatie als u bij ons een pupje aanschaft.

  •  Een boekje waarin helder en duidelijk het vervolg van de socialisatie die bij de fokker is gestart, staat beschreven.

  • Een internationaal paspoort, waarin de nieuwe baas de gezondheidsverklaring van betreffende pup aantreft, ondertekend door de behandelend  dierenarts van de dierenartsenpraktijk Marum ( te bereiken via tel. 0594 641600) Tevens worden in dit document de gegeven vaccinaties volgens de laatste inzichten vermeld.
  • Een verwijzing naar een link met informatie over wormbestrijding.
  • Sinds 1 april 2013 is de nieuwe eigenaar van een pup verplicht deze te registreren op het chipnummer wat deze pup draagt. In de koopovereenkomst staat hoe één en ander in zijn werk gaat.

  • Brochure omtrent de voeding van de pup.
  • Een koopovereenkomst waarin fokker  instaat  voor erfelijke ziekten die per dna op te sporen zijn en die ondraaglijk lijden bij de hond veroorzaken. Fokker is uw achterwacht.
  • De pup is gechipt.
  • Het pupje heeft een stamboom. Een stamboom is een afstammingsbewijs , kwaliteits garantie voor uw pup staat op de koopovereenkomst.
  • Alle pupjes zijn via DNA onderzoek bij de ouders op onderstaande ziekten vrij van ziekte van Von Willebrand en ENM (erfelijke necrotiserende myelopathie). 

  • De ouders van de pupjes zijn vrij van patella luxatie
  • De ouders van de pupjes zijn vrij van een erfelijke vorm van staar (cataract).
  • Het pupje krijgt zijn( haar) gebruikelijke voer mee voor de eerste dagen bij de nieuwe baas.
  • Uw hondje kan hier logeren als u afwezig bent.
Fokker is achterwacht, dwz. zijn er vragen?,mailen, 

 klik hier 
 
Wilt U terugkeren naar de homepage? klik hier



Hierboven heeft U gelezen wat er zoal meegaat met de pup als hij of zij verhuist. Maar het is misschien ook leuk en nuttig om eens te lezen wat voor fokbeleid mw. Van Ginkel er op na houdt. Ik heb meer als 40 jaar kooikerhondjes en gedurende deze tijd zijn er natuurlijk diverse nesten geboren, maar waar let ik nu op bij het fokken. Lees op uw gemak dit fokbeleid kennel van de ukkesteyn  door en laat  uw gedachten er eens over gaan. Heeft U vragen ben ik ten alle tijde bereid om deze te beantwoorden. 
 




Nog enkele praktische tips.
Ik heb in de loop van de jaren gemerkt, dat bezoekers, die natuurlijk vol verwachting naar de jongelingen komen kijken, er vaak geen enkel idee van hebben hoe de moederhond reageert op het "kraambezoek".
We hebben het gegeven, dat we in dit geval niet op bezoek gaan bij een gelukkige kraamvrouw,( alhoewel die soms ook niet zò gelukkig zijn......kraamvrouwentranen???...), maar........bij een hondje, die pupjes heeft gekregen en die het misschien helemaal niet zo op prijs stelt, dat er "vreemd"volk bij haar "territorium" langs komt lopen.



Wat kunt U bij ons verwachten........
Er komt bezoek langs, kennismaken met moeder en kinderen......het nieuwe maatje bekijken. Als de pupjes nog klein zijn, maken onze moederhonden hier geen enkel bezwaar tegen. Opvallend is, als de pupjes de 2,5 week gepasseerd zijn, de moeder duidelijk meer moeite heeft met het bezoek, ze is dan waakzaam. Er ontgaat haar niets. Ze maakt dan een wat "minder uitnodigende"  indruk op het bezoek. Gedurende deze tijd worden de pups levendiger, beginnen met hun eerste looppogingen, zodat moeder het erg druk heeft met het oppassen op haar kroost en het duidelijk moeilijk voor haar is ook nog veel energie voor het bezoek vrij te maken.

Zijn de pups eenmaal 5 weken oud, dan is het beeld precies andersom, ma staat vooraan als er bezoek komt en wil als eerste en het liefst als enige, constant geaaid worden door de visite. Van haar pups trekt ze zich wat waken betreft weinig meer aan, dat moet ik dan maar doen. Een enkel uitzondering daargelaten, deze dames kunnen geen afscheid van hun kinderen nemen, zoals u leest, het zijn net mensen.